Acest desert de vis oferă o varietate de senzații pentru papilele gustative, este ușor de preparat și nu conține zahăr, lapte, ouă și făină.

În plus se prepară fără foc și coacere!

Ingrediente:

300 gr nuci de caju,

100 gr curmale,

100 gr stafide,

½ lămâi,

100 grame nucă de cocos + pentru învelire,

2 linguri ulei de cocos,

200 ml lapte vegetal,

2 linguri tărâțe de psilyum (sau fulgi de secară, sau tărâță de grâu),

2 linguri pudră de roșcove (sau cacaoă) + pentru învelire,

2 linguri de miere (sau sirop de arțar sau zahăr de ștevie),

Opțional: câteva picături de esență de vanilie, esență de rom.

Mod de de preparare:

- se trece prin blander (la rând): caju, nuca de cocos, tărâța sau fulgii și se adună ingredientele într-un castron;

- se pune in blander: curmalele, stafidele, zeama de lămâi, uleiul de cocos, laptele vegetal și îndulcitorul ales și se mixează, până se obține o compoziție omogenă, apoi se toarnă în castron, peste restul ingredientelor și se amestecă bine;

- din aproximativ o treime de aluat se formează biluțe și se rostogolește prin nucă de cocos (opțional la această parte se poate adăuga câteva picături de esență de vanilie);

- din altă treime se formează biluțe și se rostogolește prin pudră de roșcove (sau cacaoă);

- la restul ingredientelor se adaugă pudra de roșcove (sau cacaoa), se amestecă și se formează biluțe (opțional la această parte se poate adăuga câteva picături de esență de rom);

- se pune în frigider peste noapte, ca să se întărească.

Observații: compoziția obținută va fi destul de moale și lipicioasă, astfel este recomandat, ca biluțele să se formeze cu mâna umedă.

 

Se poate servi la mic dejun sau ca o gustare.

 

Spor la gătit și poftă bună!